Wageningen UR heeft een applicatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om real-time gegevens van machines op de akker door te zenden naar een website of database. Deze techniek is open-source en werkt merk-onafhankelijk, zodat gegevens van allerlei machines en tractoren naar de gebruiker gestuurd kunnen worden. Denk hierbij aan brandstofverbruikscijfers, opbrengstgegevens en locatie-bepalingen voor logistiek. 

De applicatie bestaat uit een Raspberry Pi, een open-source micro-computer die is verbonden met een 3G USB internet dongle. Met de 3G dongle is het systeem gelinkt aan het mobiele internet netwerk, zodat waar ook in Nederland gegevens verzonden en ontvangen kunnen worden. Een D-GPS antenne die is verbonden met USB, zorgt voor een locatiebepaling met een nauwkeurigheid van 50 cm. De applicatie is uit te breiden met andere ontvangers (RTK-GPS) en datastromen via plug-and-play.

Voor meerdere toepassingen is deze applicatie geschikt!

Onderstaande film laat zien hoe de applicatie real-time locatie's vanuit de tractor verstuurd naar een website:  

 

 

Contactpersoon:
Pieter Blok (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Frits van Evert (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Go To Top