Researchpartners en producten

agco_logo_187
agrifirm_logo
agritipsmalllogo
android-market-icon
dlv logo nieuw rgb
Eurofins-Agro---LowRes
groen kennisnet
homburg
isafruit
kwh-logo
lami_logo
logo nedato groen
logo probotiq
logo_agrovision
logo_bioconnect
logo_phero
logotykertech
lto-noord-rgb
mlhdlogo_85pct
nemadecide1_logo
prime diag. blauw-groen
steketee logo
stw
terrasphere
yara
zlto logo

Precisielandbouw events

No events

PL20

Alle artikelen die onder Precisielandbouw 2.0 valllen.

Deelproject 6: Communicatie en kennisverspreiding

De resultaten uit dit Programma dienen zo breed mogelijk verspreid te worden. Jaarlijks vindt afstemming plaats tussen deelprojecten en vertegenwoordigers van geïnteresseerde leerstoelgroepen van universiteiten en specifieke lectoraten bij de HBO’s, het CoE en het CIV, om te zorgen dat resultaten doorstromen naar het onderwijs en praktijkgericht onderzoek bij de scholen. Resultaten worden aangeleverd aan beheerders van de websites van Groen Kennisnet, KennisOnLine, lectoraat Precisielandbouw en www.precisielandbouw.eu. Partners communiceren daarnaast op beurzen en open dagen over resultaten van dit programma. Gestreefd wordt om op de jaarlijkse landelijke agro innovatie dag  resultaten van het programma life te presenteren.

Projectpartners:
•    Wageningen UR
•    ZLTO
•    CAH Vilentum Dronten

Coördinerende kennisinstelling Wageningen UR: PRI, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (trekker)

Deelproject 5: Ondersteunende ICT en Autonome navigatie, Strategische perceelsplanning

In dit deelproject wordt onderzocht op welke manier agrarische ondernemers hun perceelplanning strategisch kunnen optimaliseren. Hierbij wordt geografische perceelinformatie (ligging, grenzen, perceeleigenschappen) gecombineerd met aanvullende (randvoorwaarden stellende) ruimtelijke informatie (waterwinning, grondsoort, natuurgebieden, etc.) en Europese regelgeving zoals beschreven in het nieuwe Europese landbouwbeleid (CAP). De verzamelde kennis wordt geintegreerd in een methodiek, waarmee agrarische ondernemers kunnen worden geadviseerd.

Projectpartners:
•    ZLTO
•    Agrifrim Plant B.V.
•    Wageningen UR
•    Wageningen University, Departement Omgevingswetenschappen
•    HWodKa (telers)

Coördinerende kennisinstelling Wageningen UR: Alterra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (trekker) en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelproject 4a2: Perceelkarakteristieken voor het inschatten van opbrengstpotentie van percelen en sturen van teeltmaatregelen (boomteelt)

Het onderzoek in dit Deelproject richt zich op de boomteelt.  Doel is het ontwikkelen en toepasbaar maken van precisielandbouwtechnieken die inzicht geeft in de actuele bodemtoestand van een perceel en op basis waarvan maatregelen kunnen worden genomen en inzicht ontstaat in de opbrengstpotentie van het perceel. Voor bodemsensing wordt gebruik gemaakt van bestaande technieken (o.a. Veris, EM 38 MK2, satellietbeelden) om geo-gerefereerde informatie over fysische kenmerken van een perceel (OS, textuur, pH) in de vorm van een rapport, kaart en/of bestand aan te leveren. Deze informatie wordt gebruikt om apparatuur aan te sturen waarmee de gift aan meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen wordt afgestemd op de lokale bodemtoestand.

Projectpartners:
•    Boomkwekerij L.B. Ruijgrok v.o.f.;
•    M Willemsen & Zn. B.V.;
•    Handelskwekerij De Buurte B.V.;                 
•    V.O.F. Boomkwekerij Liwardi;
•    Mart van Dijk Boomkwekerijen B.V.;    
•    Boomkwekerijen Henri Fleuren B.V.;
•    Loonbedrijf De Tol Opheusden;    
•    Agrifirm Plant B.V.;
•    ZLTO

Coördinerende kennisinstelling Wageningen UR: PPO BBF, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (trekker)

Deelproject 4a1: Perceelkarakteristieken voor het inschatten van opbrengstpotentie van percelen en sturen van teeltmaatregelen (gras, mais en akkerbouw)

Het onderzoek in dit Deelproject richt zich op voedergewassen (gras en maïs) en akkerbouwgewassen (wintertarwe, aardappelen en suikerbieten). In het Deelproject wordt een methodiek ontwikkeld voor de validatie van de voorspellende waarde van de bodemkarakteristieken voor de opbrengst. Gestart wordt met het maken van een overzicht van bodemkarakteristieken die productievermogen kunnen bepalen. De karakteristieken op deze lijst worden zo mogelijk gerankt en/of geclusterd om te komen tot een minimale lijst, van bodemkarakteristieken die productievermogen goed voorspellen. Deze factoren zijn uiteindelijk ook de basis voor de analysetool en de zoneringsmodule.

Projectpartners:
•    ZLTO
•    Agrifirm Plant B.V.
•    Kverneland Group Nieuw-Vennep B.V.
•    Wageningen UR

Coördinerende kennisinstelling Wageningen UR: PRI, LSR, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (trekker), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Link naar oudere artikelen in ons Nieuwsarchief

Go To Top